Croon Wolters & Dros Elektrotechniek

‘In de genen van je bedrijf’

Croon elektrotechniek is een zelfstandig onderdeel van bouw- en techniekconcern TBI Holdings en een 125 jaar oud familiebedrijf. Het bedrijf met 1750 medewerkers doet (internationaal) projecten in kantoren, scholen, ziekenhuizen, schepen, industrie en infrastructuur.

HR-manager Leo Groen: "In onze branche wil de klant voortdurend weten dat je grote elektrotechnische projecten kunt uitvoeren. Croon elektrotechniek wil kunnen aantonen dat we nog steeds ons werk goed doen en nog steeds kundig personeel hebben. Dat kan met IiP en daarom gaan we deze week op voor de certificering."

 

Ander leiderschap

Croon pakte vanaf de nul-meting vorig jaar december alles aan wat volgens IiP-standaard moest gebeuren. In negen maanden tijd opgaan voor het certificaat is snel. Dat kon omdat het bedrijf al in de geest van IiP werkte. Vooral op het gebied van leiderschap was al veel gedaan. Croon schakelde de laatste jaren om van prijsvechter naar een bedrijf dat de klant toegevoegde waarde biedt met consultancy. Daar zit volgens Leo Groen toekomst in. "Maar dat vraagt een ander type mens als medewerker. En een andere stijl van leidinggeven."

De e-factor

Groen: "IiP is voor Croon niet alleen een commercieel belang maar vooral een hulpmiddel om het mensgerichte bedrijf te blijven dat het al jaren is. In die zin wordt de IiP-certificering het resultaat van een langlopend proces. De kracht zit in de e-factor, de emotie. De uitgangspunten van IiP passen bij hoe wij met mensen willen omgaan. We willen managers in ons bedrijf die hun medewerkers kunnen coachen maar die ook directief kunnen zijn wanneer de situatie daar om vraagt. En we willen medewerkers die hun manager durven vragen hen te begeleiden of te helpen. Dat vergt meer vertrouwen bij de mensen zelf, maar ook in elkaar. Om dat te bereiken hebben we EQ-testen ingezet zodat mensen zichzelf beter leren kennen en zich meer bloot durven geven. Dan leer je elkaar beter kennen en kun je zonder veel belemmeringen zeggen waar het op staat. Dat is erg belangrijk voor de samenwerking in een team en dus goed voor het bedrijf."

Geen toneel spelen

Groen benadrukt dat niet elk bedrijf gelukkig wordt met IiP. "Wij zouden het zo weer doen, maar je moet er als bedrijf niet aan beginnen als je niet achter de doelstellingen van IiP staat. Dan ben je toneel aan het spelen en daar is IiP niet voor bedoeld. Bovendien val je snel door de mand. De gedachte van een mensgericht bedrijf dat mensen verder wil ontwikkelen hebben wij al van oudsher. IiP zit dus al in de genen van ons bedrijf."