Employer Brand toets

Bent u een aantrekkelijke werkgever?
Staan uw medewerkers centraal in de organisatiestrategie?
En wilt u weten wat het beeld is in de praktijk?
Vraag dan feedback van uw medewerkers, zij weten het!

Imago
Laten zien wie je bent, wat je voelt en wat je drijfveren zijn als werkgever, is van belang als je je daadwerkelijk wilt onderscheiden, authentiek wilt zijn en een verschil wilt maken. Het imago van de organisatie is een reflectie van de identiteit zoals werknemers en management die met elkaar vormen. 

Uit dertig jaar onderzoek door Investors in People in meer 30.000 organisaties blijkt dat bij aantrekkelijk en goed werkgeverschap dit de belangrijkste elementen zijn:
  • Medewerkers staan centraal in de strategie van de organisatie,
  • Visie en leiderschap over talent en de toekomst van de organisatie,
  • Transparant, betrouwbaar en betrokken werkgever,
  • Eerlijke beloning en investeringen in het personeel, 
 
Trots
Aantrekkelijk en onderscheidend zijn als werkgever wordt steeds meer bepaald door op minimaal één punt uitzonderlijk goed te zijn. Daarmee bouw je een positief imago op voor de naam van het bedrijf. Waar mensen trots op zijn. Dat heeft de meeste impact op de beleving van je (toekomstige) werknemers en natuurlijk ook op de klanten. 
 
Sleutelrol medewerkers
Hoe krijg je als werkgever een voorkeurspositie voor het aantrekken van nieuw personeel maar ook voor het behouden van je huidig personeel. Dat bereik je door als bedrijf authentiek en onderscheidend te zijn. Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder om voor te werken en vertel dat eerlijke verhaal aan de buitenwereld. Laat dat vooral je medewerkers doen. Zij zijn als geen ander in staat om het werkgeversverhaal duidelijk en aansprekend over te brengen. 
 
Merknaam positioneren als Aantrekkelijk Werkgever
Grote organisaties besteden veel aandacht en middelen aan het positioneren van de merknaam. Maar hoe doe je dat als bedrijf in het MKB? Een mogelijkheid is om gebruik te maken van een exclusief label dat staat voor goed werkgever- en werknemerschap.  
Investors in People biedt organisaties die mogelijkheid. Het geeft de medewerkers de stem en de gelegenheid om het werkgeversverhaal neer te zetten.
Start met een meting te doen onder uw medewerkers met de Investors in People Employer Impact toets
U krijgt:
  • Inzicht hoe medewerkers het werken bij uw organisatie ervaren.
  • Een online onderzoek van circa 40 vragen die een beeld geven wat de medewerkers ervaren van uw HR aanpak in uw organisatie. De vragen zijn gebaseerd op de Investors in People Standaard voor People Management.
  • Een benchmark die aangeeft hoe u het doet in vergelijk met uw sector.
  • Een presentatie op uw locatie en een rapportage van de resultaten met aanbevelingen voor verbetering en ontwikkeling.
  • Bij een voldoende score mag u gratis een jaar lang het label People Focused Company gebruiken voor uitingen op uw web-site. Waarmee u uw imago als aantrekkelijk werkgever kunt onderbouwen.
  
 

 Er is al een basisonderzoek mogelijk voor slechts € 1495,00, ex BTW.